man-woman-car-showroom-using-tablet.jpg

Operatívny leasing vs. Kúpa auta

By

09.07.2023

Pri správe vozového parku je dôležité rozhodnúť sa, či je pre vašu firmu lepšie využiť operatívny leasing alebo kúpu vozidla. Obe možnosti majú svoje výhody a nevýhody, a preto je dôležité starostlivo zvážiť, ktorá z nich najlepšie vyhovuje potrebám a cieľom vášho podnikania. V tomto článku porovnáme operatívny leasing a kúpu auta, aby sme vám pomohli urobiť správne rozhodnutie ohľadom zabezpečenia vášho vozového parku.

Prečo je operatívny leasing od Paylesscar Lease tou správnou voľbou?

Jednou z hlavných výhod operatívneho leasingu je finančná flexibilita, ktorú ponúka. Namiesto toho, aby ste museli investovať veľké množstvo peňazí do kúpy vozidla, využívate len mesačné splátky za používanie vozidla. V Paylesscar Lease máte k dispozícií veľké množstvo nových vozidiel za veľmi nízke ceny! Obľúbené  vozidlo Renault Clio Techno môžete mať s operatívnym leasingom od 210€ mesačne.

Ďalšou výhodou operatívneho leasingu je flexibilita výberu vozidla. Môžete si vybrať presne to vozidlo, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám a presne na taký časový interval, ako ho potrebujete. Túžite po novom Volkswagene T-ROC? Za pár klikov ho môžete mať od 24 do 72 mesiacov.  

Po skončení leasingovej doby máte možnosť si vybrať nové vozidlo alebo predĺžiť leasing, čo vám poskytuje možnosť prispôsobiť váš vozový park aktuálnym potrebám vášho podnikania. Taktiež ak budete spokojní s vybraným vozidlom, môžete si ho po skončení viazanosti odkúpiť.

Operatívny leasing od Paylesscar Lease zahŕňa aj poistenie vozidla, čo znižuje administratívne zaťaženie pre firmu. Nemusíte sa zaoberať hľadaním a správou poistenia.

Napokon, operatívny leasing umožňuje pravidelne aktualizovať vozový park. V dnešnej dobe technológií a rýchleho vývoja automobilového priemyslu je dôležité mať moderné a spoľahlivé vozidlá. S operatívnym leasingom máte príležitosť pravidelne meniť vozidlá a mať vždy k dispozícii aktuálny a konkurencieschopný vozový park. Navyše Paylesscar Lease má širokú ponuku vozidiel a tak sa nemusíte báť, že si nevyberiete to správne vozidlo.

Výhody kúpy vozidla

Na druhej strane, kúpa vozidla má svoje výhody. Ak máte dostupné finančné prostriedky a ste ochotní investovať do vozidla, kúpa vám umožní ho vlastniť na dlhú dobu a mať úplnú kontrolu nad jeho údržbou a využívaním. 

Ďalšou výhodou je možnosť dlhodobej investície. Keďže vozidlo patrí vám, môžete ho využívať počas celej jeho životnosti. Toto je výhodné pre firmy, ktoré plánujú dlhodobé využitie vozidla bez nutnosti meniť ho po niekoľkých rokoch.

Pri kúpe vozidla neexistujú obmedzenia týkajúce sa počtu najazdených kilometrov ani pravidlá a podmienky leasingovej zmluvy. Môžete voľne využívať vozidlo bez obáv o prekročenie stanoveného limitu kilometrov.

Možnosť predaja je ďalšou výhodou kúpy auta. Vlastníctvo vozidla vám umožňuje mať plnú kontrolu nad jeho predajom v budúcnosti. Ak sa rozhodnete, že už vozidlo nepotrebujete, môžete ho predať a získať finančný príjem z predaja.

Ak sa predsa rozhodnete pre operatívny leasing a ste pripravení využiť všetky výhody, ktoré pre vašu firmu v Paylesscar Lease ponúkame, neváhajte a kontaktujte nás ešte dnes.