close-up-car-keys-passing-customers-hands.jpg

Operatívny leasing: Prečo by ste ho mali zvážiť pre svoju firmu?

By

09.05.2023

Operatívny leasing Vám umožňuje mať nové vozidlo bez potreby investovať veľké množstvo peňazí do nákupu a údržby. Paylesscar Lease sa stará o všetky riziká a problémy s vozidlom, ktoré Vám poskytla. Po skončení doby prenájmu jednoducho vrátite vozidlo prenajímateľovi. Tento druh operatívneho lízingu Vám poskytuje flexibilitu a nezávislosť.

V nasledujúcich odstavcoch vám povieme niektoré základné fakty o operatívnom lízingu, aby sme Vám poskytli lepšie pochopenie tohto konceptu a jeho výhod pre vašu firmu alebo organizáciu.

Prečo operatívny leasing?

Hlavnou výhodou operatívneho leasingu je, že máte auto kedykoľvek k dispozícii, akoby bolo vaše. Prenajaté auto môžete mať na 24, 36 alebo 48 mesiacov a mesačne platíte rovnakú finančnú čiastku. Rozdiel medzi kúpnou a zostatkovou hodnotou vozidla je započítaný v mesačných splátkach, takže nie je potrebné vložiť kauciu pre zabezpečenie automobilu. Zostatkovú hodnotu auta a jeho následný predaj nemusíte riešiť. Poskytovateľ leasingu zabezpečí likvidáciu poistných udalostí a poistné býva spravidla oveľa nižšie. Pri kúpe auta na operatívny leasing potrebujete len doklad totožnosti a doklad o príjme. Nemusíte sa starať o nič viac, len si plne užívať pocit z jazdy.

Aký je rozdiel medzi kúpou vozidla na úver a operatívnym leasingom?

Pri vozidlách kúpených na úver a pri operatívnom leasingu sa vyžaduje uhradenie určitej sumy z kúpnej ceny, zatiaľ čo zostatok sa prefinancuje finančnej spoločnosti, ktorú si zvolil predajca. Následne splácame finančnej spoločnosti zvyšok kúpnej ceny po dobu približne 3 až 4 rokov. V prípade nákupu automobilu na úver sa zvyčajne platí daň z pridanej hodnoty naraz, na rozdiel od operatívneho leasingu.

Operatívny leasing

Výhody:

• rýchle a jednoduché vybavenie

• bez nutnosti veľkého množstva financií 

• Profesionálna a komplexná starostlivosť bez ďalších investícií

• Platba 1 mesačného nájomného so zahrnutými službami

Nevýhody:

• požičané vozidlo

• pri poškodení ho poistka nemusí kryť

Pre koho je určený?

Operatívny lízing auta bol pôvodne vytvorený pre podnikateľov, no v súčasnosti si získava obľubu aj medzi súkromnými osobami. Táto služba je vhodná pre tých, ktorí nechcú vlastniť vozidlo, ale radšej si ho prenajmú. To znamená, že všetky výhody vlastníctva vozidla môžu mať k dispozícii bez nutnosti zabezpečovať jeho údržbu, opravy a predaj. Okrem toho, operatívny lízing auta zabezpečuje aj likvidáciu poistných udalostí a poistné poplatky sú často oveľa nižšie. Dokumenty potrebné k získaniu vozidla sú obvykle iba doklad o príjme a doklad totožnosti. Ak teda chcete vlastniť auto bez starostí a nákladov, operatívny lízing môže byť pre Vás tou správnou voľbou.

Ak hľadáte spôsob, ako získať nové vozidlo pre Vás alebo Vašu firmu bez nutnosti investovať do jeho nákupu a údržby, operatívny leasing je pre tou správnou voľbou. Firma Paylesscar Lease Vám pomôže s riešením Vašich potrieb a poskytnúť Vám prístup k širokej ponuke vozidiel rôznych značiek a modelov. S naším operatívnym leasingom získate nie len moderné vozidlo, ale aj kompletný balík služieb vrátane pravidelného servisu, poistenia a výmeny pneumatík. Ponúkame flexibilné riešenia pre rôzne druhy klientov a naši skúsení a profesionálni zamestnanci sú pripravení Vám pomôcť s každým krokom v procese.

Ak chcete získať viac informácií o našej ponuke operatívneho leasingu a objaviť všetky výhody, ktoré Vám môžeme ponúknuť, neváhajte nás kontaktovať https://www.paylesscarlease.sk/kontakt

Spoločne nájdeme najlepšie riešenie pre Vás a Vašu spoločnosť!